13. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı. Erzurum GHSİM ve Karate İl Temsilciliği 2 Binlik Buz Pateni Salonu’na tatamiyi kurdu.
Erzurum’da dev organizasyon yarın sabah start alıyor. 4-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak olan 13. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası için Yenişehir’deki Buz Pateni Salonu’na karate tatamisi kuruldu. Buzu eriten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karate Federasyonu İl Temsilciliği ile birlikte salona tatami kurdu. Kurulan tatamide aynı anda 6 müsabaka yapılabilecek.
Karateciler antrenman yaptı
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi ve GHSİM’nin ev sahipliğinde yapılacak olan karate şampiyonası için ülkeler ve iller Erzurum’a giriş yaptı. Birçok ilin ve ülkenin karate takımı 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yaptığı antrenmanlarla müsabakalara hazırlandı. Takımların çalışmalarını 13. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Karate Şampiyonası’nda görevli eski dünya şampiyonu karateci Okay Arpa da izledi. Arpa, “Her şeyimizle şampiyonaya hazırız” dedi.
Erzurum GHSİM İdari İşler Şube Müdürü Bülent Taşkesenligil, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin ile Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi de, müsabakaların yapılacağı salonda karargâh kurarak, hazırlıkları yerinde inceledi.
Türkiye Karate Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Erzurum’da bu yıl 13’üncüsü yapılacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası için hazır olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek il temsilciliğimiz gerekse biz dev organizasyona hazırız. 4-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacak olan şampiyonaya 32 ülkeden 2000 sporcu ve çok sayıda da idareci ve antrenör katılacak. Şimdiden tüm Erzurum halkını 2 Binlik Buz Pateni salonuna davet ediyorum.” dedi.