Cumhurbaşkanlığı Sarayında Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi töreni ile eş zamanlı olarak Erzurum’da da gerçekleştirilen törenle gazilere madalyaları verildi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, görevdeyken geçirdikleri kaza sonucu vazife malulü olan Polis ve Çarşı Mahalle Bekçisine devlet övünç madalyalarını verdi.
Erzurum Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum’da görevi başındayken geçirdiği kaza sonucu vazife malulü olarak emekli olan Yaşar Arslan ile Trabzon’da 6 yıl önce görevdeyken geçirdiği trafik kazası sonucu vazife malulü olan Sefa Emre Yılmaz’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdiler.
Yaşar Arslan ve Sefa Emre Yılmaz’ı tebrik eden Vali Altıparmak, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tüm Türkiye’de şehit yakınlarımıza ve gazilerimize devlet ödünç madalyası takdim edilmektedir. Bende Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere devlet ödünç madalyasını ve beratını takdim ediyorum. Hayırlı olsun “dedi.
"Mutluyuz, sevinçliyiz.” diye duygularını ifade eden gaziler Arslan ve Yılmaz’da “Şehitler gününde bizleri gururlandırdılar. Allah da onları gururlandırsın. Devletimiz bizi anlamlı bir günde sevindirdi, çok mutluyuz, gururluyuz “ dediler.