Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, Karayazı ve Karaçoban’da partisinin düzenlediği mitinglerde konuştu. HDP’yi ve CHP’yi sert sözlerle eleştiren Fırat, “Dine takmışlar ve Diyaneti kaldıracaklarını söylüyorlar. Herkes yerini ve haddini bilsin.” dedi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat seçim çalışmalarına devam ediyor. Fırat, partisinin Karayazı ve Karaçoban ilçesinde düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Fırat, Ak Partinin bu ilçelere gelip seçim çalışması ve miting yapmasını istemeyenlerin olduğunu söyleyerek bazı odakların bazı siyasi partilerin bu durumu sindiremediklerini belirtti.
Abdurrahim Fırat, “Seçim düşmanlık değil rakip olmaktır. Ama HDP halkımızı tehdit edip oy toplamaya çalışıyor. Sandıklar üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Köylere gidip insanları tehdit ediyor. Ama biz sandıklar üzerinde gerekli önlemleri alacağız. Güvenlik güçlerimiz her yerde olacak. Bundan sakın şüphe duymayın. Güvenli bir şekilde özgür iradenizi kullanarak oyunuzu kullanın” diye konuştu.
‘DİN VE DİYANETE KAFAYI TAKMIŞLAR’
HDP’nin dine karşı politikalar içerisinde olduğunu ifade eden Fırat şunları kaydetti: “HDP sanki Erzurum’da aday yokmuş gibi gidip dışarıdan Erzurum ile alakası olmayan bir aday getiriyor. Kürtçe tek bir kelime bile bilmiyor ama Kürtlerin hakkını savunmaya çalışıyor. Lut kavminin helakını bilmiyormuş gibi milletimizin diniyle gelenek görenekleriyle dalga geçer gibi; eş cinsel aday çıkarıyorlar. Eşcinsel evliliklerin önünü açacaklarını söylüyorlar. Dine takmışlar ve diyaneti kaldıracaklarını söylüyorlar. Biz bu toprakların çocuğuyuz. Millete hizmetkar olmaya talibiz. Herkes yerini ve haddini bilsin.”