Abdurrahim Fırat, Horasan’da konuştu. Ak Partili aday Abdurrahim Fırat, tüm partilerin Ak Parti’ye karşı birleştiğini dile getirerek, “Ak Parti’nin milletvekili sayısını 330 altında tutmak istiyorlar. Ama halkımızı bunlara gereken cevabı 7 Haziran sandıklarda verecektir.” dedi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarına Horasan’da devam etti. Fırat’a Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Horasan belediye başkanı Abdulkadir Aydın ve Ak Parti Horasan ilçe başkanı ile partililer de eşlik etti. Fırat; Molla Ahmet, Hasan Bey, Yukarı Eğertaş, Kaynarca, Yeşilyurt ve İğdeli mahallelerini ziyaret etti. Abdurrahim Fırat, Molla Ahmet mahallesinde taziye binasının açılışını gerçekleştirdi.
‘HALKIMIZ 7 HAZİRAN’DA CEVABINI VERECEK’
Fırat, yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin ve bazı medya kuruluşlarının Ak Partiye karşı birleştiğini söyledi. Fırat şöyle konuştu: “Normal şartlarda bir araya gelmeyecek olan partiler ve güçler CHP, MHP, HDP ve İsrail lobisi, sermayesinin desteklediği Cemaat ve medyası, Doğan Medya Gurubu hepsi birleşmiş Ak Parti’nin milletvekili sayısını 330 altında tutmak istiyorlar. Ermeni Diasporası açıklamasında HDP destekleyeceğini söyledi. Bu şer odakları tek hedefi AK Parti ile Yeni ve Güçlü Türkiye’dir. Ama halkımızı bunlara gereken cevabı 7 Haziran sandıklarda verecektir.”
‘Türkiye’nin koalisyonla yönetilmesini istiyorlar.’ diyen Abdurrahim Fırat, çözüm sürecinin tüm engellemelere rağmen kararlılıkla devam edeceğini ve bu süreçte elinden geldiği kadar yardımcı olacağını ifade etti. Abdurrahim Fırat, “Türkiye’de hizmet olan halkın refah düzeyini yükselten üç dönem vardır. Demokrat Parti dönemi: 1950-1960, Anavatan Partisi dönemi: 1683-1991, Ak Parti dönemi : 2003’ten bugüne dek gelen. Hizmetlerimiz aynen ve kararlılıkla devam edecektir. Bölgenin bir insanı olarak tüm dertlerinize yardımcı olacağım.”
Araştırmacı Yazar Servet Horasan, kendi yazdığı ve Yeşilyurt köyünün tarihini anlatan ‘Iğırbığır köyü’ adlı kitabını Fırat’a hediye etti. Horasan ve Fırat, sohbet edip fikir alışverişinde bulundular.