Palandöken Rıfkı Salim Burçak Anadolu Teknik Meslek Lisesi 10. ve 11. sınıf öğrencileri 11. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamındaki çeşitli etkinliklere katıldı.
Erzurum Palandöken Rıfkı Salim Burçak Anadolu Teknik Meslek Lisesi 10. ve 11. sınıf Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlen 11. Uluslararası Kar Film Festivaline katıldı. Rehber öğretmenleri Necmiye Akbaş Özden ve Murat Salgar gözetiminde gelen öğrenciler, Film Arası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Köçer’in sinema eleştirmenliği üzerine gerçekleştirdiği söyleşiyi dinleme fırsatı buldu. Öğrenciler öğleden sonra, çeşitli film festivallerinde ödül alan ‘Sivas’ filmini izledi.
‘BÜYÜK USTA’ VE ‘KAR SERÇESİ’ FİLM AFİŞLERİNE İLGİ
Öğrenciler daha sonra festival komitesinin sinema açısından önemli gördüğü film afişler sergisini gezerek filmler hakkında bilgi aldı. Öğrenciler sergide, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu tarafından çekilen ‘Büyük Usta’ ve ‘Kar Serçesi’ adlı filmlerin afişine ilgi göstererek afişlerin yanında fotoğraf çekti. Öğrenciler festival etkinliklerinden hayli memnun kaldıklarını belirttiler.
Pedagojik formasyon programı kapsamında Rıfkı Salim Burçak Anadolu Teknik Meslek Lisesinde staj gören İletişim Fakültesi Gazetecilik ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, rehber öğretmenler Necmiye Akbaş Özden, Murat Salgar ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.