Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, Gençlik Kurulu’nu oluşturmak için çalışmalara başladı.
ŞEHİRDER ofisinde gençlerle bir araya gelen dernek yöneticileri derneğin misyonunu gençlere anlattılar ve gençlerle fikir alışverişi yaptılar.
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkenin tüm kaynaklarını ele geçirme dışında hedefi olmayan bir kısım cemaatler okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan ve üretmeyen gençler yetiştirdi senelerce. Yetiştirdikleri gençler de ya kendi cemaatlerine ya da yabancı ülkelere hizmet etmeyi, kendi vatanlarına hizmetten daha öncelediler, önemsediler. Bu hakikat anlaşıldıktan ve Türkiye’de bazı cemaat yapıları deşifre edildikten sonra düne kadar “apolitik” olmakla suçlanan gençler kendilerini boşlukta buldu. Bu boşluk, siyasi partilerin arka bahçesi mahiyetindeki STK’lerle ve gençlik örgütlenmeleriyle doldurulamaz. Gençler siyaset ahlâkıyla terbiye edilmemelidir. STK’ler ve düşünce kuruluşları ve gençler siyasetten değil, siyaset bu sivil teşekküllerden beslenmelidir. ŞEHİRDER olarak hedefimiz kuracağımız teşkilatlarla şehrimizin ve ülkemizin 7’den 70’e insan kaynağına katma değer olmak; başta gençlerimiz olmak üzere insanımıza şehirlilik bilincini, medeniyetimizin temellerini hatırlatmak, bir Müslüman olarak dünyanın meselesine talipli insanlar yetiştirmek. Bu amaçlar doğrultusunda kendisine dayatılan algıların, doğru bilgi olmadığı bilincine vakıf ve hakikat işçiliğini göze alacak gençlerle istişare toplantıların ilkini gerçekleştirdik. Gençlerimizin de sahip oldukları Müslüman mesuliyetinin kendilerine yüklediği misyonun farkında olduğunu görmek bizleri gelecek için umutlandırdı.”
İstişare toplantısına katılan gençler de şehre ve medeniyet araştırmalarına dair, farklı yaş grubundan gençlere yönelik yapılabilecek faaliyetler hakkında düşüncelerini ŞEHİRDER yönetimi ile paylaştılar.
Toplantı, hedefler doğrultusunda stratejilerin ve yol haritalarının belirlenmesinden sonra tamamlandı.