Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron da çalışan işçilerin sendikal haklarının korunması ve ilçe belediye başkanları ile görüşmek amacıyla Erzurum’a geldi.
Erzurum Havalimanında sendika üyeleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Arslan, daha sonra Hizmet İş Erzurum Şube Başkanlığına geçti. Burada bir toplantı düzenleyen Arslan, konuşmasında, taşeron işçilerin sorunlarının aşılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye taşeron işçi sorununu çözmek zorundadır, sendikamız bu konuya öncülük edecektir" dedi.
İLÇE BELEDİYELERİ İLE İSTİŞARE EDİLDİ
Akşam saatlerinde Abdurrahman Gazi Türbesi’ne çıkan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ile dua etti. Akşam yemeği yemek üzere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile görüşen Arslan, taşeron işçilerin haklarını korumak için el birliği ile hareket etmelerinin gerekliliğine dikkat çekti.
Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Taşeron işçiler konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bugün, sadece yerel yönetimlerde, yaklaşık 400 bin emekçi, güvencesiz koşullarda, taşeron işçi olarak çalışmaktadır. Başta belediyeler olmak üzere, kamu ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması, Çalışma hayatının acil çözüm bekleyen, kangren olmuş en temel sorunudur. Bu noktada temel referansımızın ILO sözleşmeleri olması gerekmektedir. Taşeron işçilerinin ücret alacakları, sendikal örgütlenme, yıllık izinlerinin hak edilmesi ve kullanılması, kıdem tazminatı ve işverenlerin değiştiği durumlarda, yaşanan mağduriyetlere ilişkin, yasal düzenlemeler yeniden ele alınmalı ve güvencelere kavuşturulmalıdır. Taşeronluk Sistemine kökten ve doğrudan karşıyız. Bundan sonra da konuya yönelik yasal düzenleme hazırlıklarına, görüş ve önerilerimiz ile katkı vermeye devam edeceğiz. Ancak, her şeye rağmen, bütün hakların mücadele ile alınacağını biliyoruz. Onun için mücadelemiz büyüktür”