Yaza girdiğimiz bu günlerde bile Erzurum’da kayak yapılabiliyor. Erzurum GHSİM, Kayak Federasyonu ile Kayak İl Temsilciliği tarafından ‘Babalar Kayak Yarışması’ yapıldı. İl Temsilcisi Taner Döşkaya, “Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan babalar gününü özel bir yarışma oldu. Erzurum’da Haziranda bile kayak yapılabildiğini gösterdik” dedi.
BABALAR YARIŞTI
Bugünlerde Akdeniz ve Ege sahilleri denize giren insanlarla dolup taşarken, Erzurum’da kayak severler, kayak yaptı. Palandöken Dağı Kuzey Pisti’nde ‘Babalar Kayak Yarışması’ düzenlendi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Kayak Federasyonu ve Erzurum Kayak İl Temsilciliği tarafından ‘Babalar Kayak Yarışması’ yapıldı. Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Babalar Günün öncesinde düzenlenen babalar kayak yarışları nefesleri kesti.
HAZİRANDA KAYAK KEYFİ
Türkiye’de Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yerli ve yabancı turistler denizin ve güneşin keyfini yaşarken, Erzurum’da Haziran ayında bile kayak yapılabildiği görüldü. Kayak İl Temsilcisi Taner Döşkaya’nın hem başkanlık yaptığı hem de sporcu olarak yarıştığı kayak yarışları büyük bir ilgi gördü. 40’a yakın yetişkin, Babalar Kayak Yarışması’nda dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Haziran ayında Palandöken Kayak Merkezi Kuzey Pisti’ndeki 2,5 kilometre uzunluğundaki karla kaplı piste Haziran ayında madalya mücadelesi yaşandı.
KENDİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİLER
Haziran ayında yapılan kayak yarışlarının en ilginç yönünü Alaftargil kardeşler oluşturdu. Sporculuğu döneminde tam 17 kez Erzurum adına Türkiye şampiyonluğu kürsüsüne ve Torino Kış Olimpiyatları’nda da Türkiye’yi temsil eden çıkan Atakan Alaftargil ile kardeşi Selim Alaftargil, yaş kategorilerinde birinci oldu. İki sporcu, İşletmecililiklerini yaptıkları Kar Spor Mağazası’nın para ödüllerinin sahibi olurken, oldukça ilginç bir tablo oluşturdular. Eski Milli kayakçı Atakan Alaftargil, “17 kez Türkiye şampiyonu oldum, ülkemi Olimpiyatlarda temsil ettim. Ama Babalar gününde yine birinci oldum, bu madalya benim için çok anlamlı” dedi.
BİR YANDA YEŞİL ÇİMLER BİR YANDA BEYAZ KAR
Haziran ayında Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir yanda kar, diğer ya da yeşil çim ve rengarenk çiçeklerin görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Yapılan neşeli kayak yarışları adeta bir festival havasında geçti. Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şensez ile Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Nuroğlu ile diğer davetliler dereceye giren kayakçıların ödüllerini verdi. 30-30 yaş kategorisinde Atakan Alaftargil birinci olurken, Yıldırım Beyazıt Öztürk ikinci, Meriç Kaygılı üçüncü oldu. 40-49 yaş kategorisinde Selim Alaftargil birincilik kürsüsüne çıkarken, Cem Vuraler ikinciliği, Aydın Özyıldırım üçüncülüğü elde etti. 50 yaş üzerinde Taner Döşkaya birincilik madalyasının sahibi olurken, Sacit Amil ikinci, Cemalettin Selvi üçüncü oldu. Snowboarda Oğuzhan Aygün birinci, Ethem Yeşilyurt ikinci, Kaan Yıldız birinci oldu. Özel ödüllerin sahibi ise Asef Bağdişen ile Kemal Özbek oldu.