Pasinler Kaymakamı Ali Ada başkanlığından kurulan “Yetim ve Öksüz” komisyonunun çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde beş ay önce başlatılan Pasinler Kaymakamı Ali Ada başkanlığında ve eşi Ayfer Ada Koordinatörlüğünde Milli Eğitim, Müftülük, Emniyet personelinin yanı sıra aralarında avukat ve basın mensubunun da yer aldığı 10 kişilik “Yetim ve Öksüz” komisyonu kuruldu. Üç aydır faaliyetlerini bütün hızıyla devam ettiren komisyon yetim ve öksüz çocukları düzenledikleri gezi programlarıyla çocukların arzularına göre sinema ve tarihi mekanları gezdirdi.
Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Ali Ada, "Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ve eşi tarafından başlatılan Yetim ve Öksüz çocuklara sahip çıkıyoruz projesi kapsamında bizde kaymakamlık olarak ilçemizde bütün kurumlarında bulunduğu iki toplantı gerçekleştirdik. Toplantılar sonrası çeşitli birimlerinde bir araya geldiği bir komisyon kurduk. Kurduğumuz komisyon üç aydır çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta ilk, orta ve lise de okuyan yetim ve öksüz çocuklarımıza gezi düzenledik. İlk ve ortaokullara düzenlediğimiz gezide Erzurum Tabyaları, Çifte Minareler ve Buz pisti gibi yerler gezdirerek sinemaya götürülüp, arzularına göre yemek ikramında bulunuldu. Lise öğrencilerini ise yine düzenlediğimiz gezi programı kapsamında Narman Peri Bacaları, Tortum Şelalesi, Öşvank Kilisesi ve Yedi Göller gibi turistik alanlarını gezdirip, yemek ikramında bulunuldu." dedi.
Kaymakam Ada, "Düzenlediğimiz her gezide öğrencilerimize 20’şer lira harçlık verilerek Erzurum AVM’de kendilerine öz güven sağlamak adına alış veriş yapabilmeleri imkanı sağlandı. Gezi sonrası komisyonumuz tarafından her yetim ve öksüz öğrenciye yazlık ayakkabı alınarak okul idarelerince teslim edildi. Yine komisyonumuzca yetim ve öksüz öğrencilerimizin okul idareleriyle koordineli bir şekilde çalışarak okuldaki ders durumlarının takip edildiğini belirten Ada, eğitim ve öğretim yılının kapanmasına az bir zaman kala son olarak başarılı öğrenciler içinde komisyonumuz tarafından gezi tertip edildi. Perşembe günü Narman Peri Bacaları, Tortum Şelalesi, Öşvank Kilisesi ve Yedi Göller’e gönderilecek." diye konuştu.
Okullar kapandıktan sonra yetim ve öksüz çocuklarımızın ev yaşantılarını yerinde tespit etmek için kurulan komisyonca ev ziyaretlerinin gerçekleştirileceğini belirten Ada, "Bu ziyaretler kapsamında çocuklarımızın yaşantısındaki eksiklikleri tespit edip, tespitlerin ardından çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Komisyonumuza canı gönülden destek veren başta sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ve eşine, Üç ay boyunca yapılan çalışmalarda canı gönülden çalışan komisyon üyelerine teşekkür ederim." dedi.