Yakutiye Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Açılışa Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, imam hatip okullarında dini ilimlerin yanında pozitif ilimlerin de okutulmasının, önemine değinerek, bu ilimlerin bu tür projelerle gündeme taşınmasının önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Yakutiye Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fahri Güzel de Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler tarafından 51 proje hazırlandığını belirterek, fuarda ayrıca görsel sanatlar dersinde ve ebru kursunda yapılan çalışmalarında sergilendiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdür Zinnur Şimşek ise bilim fuarı için proje hazırlayan öğrencileri ve öğrencilere rehberlik yapan öğretmenleri tebrik etti.
Programda proje koordinatörü öğretmen ve öğrenciler adına okul öğrenci başkanına teşekkür plaketi verildi.
Konuşmaların ardından bilim fuarının açılışı yapıldı. Misafirler bilim fuarı, resim ve ebru sergisini gezdiler. Program öğrencilerin hazırladıkları ikramla son buldu.
Öte yandan, okul örencileri, Sevdanur Akaydın, Hatice Kuzeytemiz ve Elif Özonur görme engellilere yönelik özel hazırlanan sesli ve özel navigasyon cihazı yoğun ilgi gördü.