Oltu’nun tanınmış hayırsever eşraflarından Mehmet Yeşilbaş, kendisine ait çiftliğin yakınlarında bulunan sahipsiz köpeklerin sayısı artınca Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yardım istedi.
Oltu’nun sevilen eşraflarından Mehmet Yeşilbaş, ilçe dışında kendisine ait olan çiftliğin etrafında bulunan başıboş köpeklere her gün kendi eliyle yiyecek taşıyor. Yeşilbaş’ın aracını görünce karınları doyuracak olmanın mutluluğunu yaşayan köpekler, hemen Yeşilbaş’ın etrafını sarıyor. Yıllardır topladığı yemekleri kendisine ait çiftliğin etrafından bulunan sahipsiz ve başıboş köpeklere taşıyan Yeşilbaş, ilk zamanlar 3 olan köpek sayısının zamanla 40 kadar çıktığını söyledi.
Oltu’daki kurumların ve işletmelerin çöpe attıkları yemekleri her gün çiftliğinin yakınlarındaki köpeklere götüren Oltu’nun hayırsever eşraflarından Mehmet Yeşilbaş, “İlk zamanlar yemek verdiğim köpek sayısı 3’tü. Geçen zaman içerisinde 14’ü yavru olmak üzere sayıları şimdi 40’a çıktı. Hemen her gün aç kalmasınlar diye buraya yemek getiriyorum. Artık getirdiğim yiyecekler bu kadar köpeğe yetmiyor. Belediyenin acilen bu işe bir çözüm bulması lazım” diyerek Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yardım istedi.