9.Kolordu Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanan Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na veda ziyaretinde bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Ağustos Kararnamesi ile Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atanan Korgeneral Öngay, Erzurum Valisi Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Korgeneral Öngay’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Azizoğlu, yapmış olduğu hizmet anısına Erzurum logolu çini işlemeli tabak hediye ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yaklaşık iki yıla yakın bir süre Erzurum’da görev yaptığını ifade eden Öngay, burada görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu, tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde büyük çalışmalara imza attıklarını belirtti.
Korgeneraller Öngay ve Lapanta’ya Veda Yemeği Verildi
9.Kolordu Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanan Korgeneral Şeref Öngay ve İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Tümgenerallikten Korgeneralliğe terfi eden ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanan Korgeneral Ali Lapanta’ya veda yemeği verildi.
Düzenlenen veda yemeğine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Korgeneral Ali Lapanta, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı ve diğer protokol üyeleri Katıldı.
Veda Yemeğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “ Yaklaşık olarak iki yıla yakın bir süredir birlikte çalıştığımız komutanlarımızı Ankara’ya uğurluyoruz. Kendileriyle güzel anılarımız geçti, birlikte güzel çalışmalarımız oldu. Komutanlarımızın bundan sonraki görevlerinde Türkiye Cumhuriyetimize çok daha iyi hizmet vereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den sonra konuşan Vali Azizoğlu, “Benim için konuşmaların en zoru böyle veda konuşmalarıdır. Paşamızla çok uzun süre beraber çalıştım. 2 sene olmasa da dolu dolu bir buçuk ay oldu. Nerdeyse 2 yılı geçecek bir mesai harcadık. Samimiyetle ifade ediyorum ki paşamızı geç buldum erken ayrılıyorum. Ben bu vesileyle İki komutanımıza da Erzurum’a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, kendilerine bundan sonraki hayatlarında huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.