Oltu Ayşe Ana Kız Kur’an Kursu tarafından “Peygamberi Anma ve Yılsonu Diploma Töreni” düzenlediler.
Oltu Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen programla 36 Hafize diplomalarını aldı.
Program, Ayşe Ana Kız Kursu öğrencilerinden Rümeysa Sürbahan’ın okuduğu Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını Ayşe Ana Kız Kur’an Kursu yöneticisi Fatma Düzenli yaptı. Düzenli konuşmasında öğrencileriyle oldukça güzel ve verimli bir yıl geçirdiklerini belirterek “Bu güzel kardeşlerimiz, din eğitimini ailelerine tercih ederek bu güzel müjdeye mazhar olmak istediler. Bu cesur kardeşlerimi ve onları buna teşvik ettikleri için ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmasında “Bizler, Kur’an hizmetkârı olarak görevlendirildik” diyen Fatma Düzenli, “Ayrıca mesai gözetmeksizin öğrencilerin her türlü problemleriyle yakından ilgilendikleri için hoca hanımlarımıza ve maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizler Allah’ın inayetiyle Kuran hizmetkârı olarak görevlendirildik. Allah bu hizmete layık olmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Oltu İlçe Müftüsünün eşi Emine Bayraktutan yaptı. Kurs öğrencilerinden Büşra Barış “Yüreğimde bir damla su serper misin” isimli şiirini okudu. Ayşe Ana ilahi grubu okuduğu birbirinden güzel ilahilerle salonu dolduran konuklara duygu dolu anlar yaşattı.
Daha sonra öğrencilerin topluca okudukları Esma’ül Hüsna dualarının ardından diploma törenine geçildi.
Kurs öğrencileri diplomalarını öğretmenlerinin elinden alırken bir yıllık bir emek sonrası diplomalarına kavuşan öğrenciler mutluluklarını salonu dolduran aileleriyle paylaştılar.