AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ali Mete, Erzurum’un kurtuluşunun 97.yıldönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı.
Mesajında, Erzurum’un tarihten gelen birleştirici ve öncü şehir olduğunu ifade eden METE, “Erzurum güçlü oldukça, Türkiye her alanda daha güçlü olacaktır” dedi.
Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ali Mete, açıklamasında şunları kaydetti; “Birliğin gücü ile başardığımız kurtuluş mücadelesinin yanına, yine birliğin gücü ile Erzurum’u ekonomik olarak kalkındırmak zorundayız.
ERZURUM KENDİ GÜCÜNE İNANMALIDIR,
Erzurum kendi değerleri ile geleceği inşa etmelidir. Üniversitesinin entelektüel birikimini, Sivil Toplumun gönül dünyasını şehrin gelişimine daha aktif katmalıdır.
Kurtardığımız mübarek Erzurum topraklarının Erzurumlularca terk edilmişliğine son vermek için daha çok çalışmalıyız.
BAŞARMAK ZORUNDAYIZ…
Milli birlik ve kardeşliğin merkezi olabilecek ve etrafındaki illere öncülük yapabilecek potansiyele sahibiz. En büyük eksikliğimiz ise umutsuzluğumuz. Silkinmek ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek zorundayız. Değişen şartlara ayak uydurabilecek ve rekabet edebilecek yapıya kavuşmalıyız.
AK Partinin 2023 stratejisinin öncü şehirlerinden biri olabilecek potansiyele sahip Erzurum, yeni sürece kendini hazırlamalıdır. Mevcut durumumuzu yeniden gözden geçirmek zorundayız… Tarihteki başarılarımızla övünmek kadar, geleceğe ait umutlarımızı da canlı tutmalıyız. Milli ve dini hassasiyeti ile bütünleştirici olan bu şehrin ekonomik olarak ta canlanması ve etrafındaki illere öncü olmasının zamanı gelmiştir. Zor dönemlerdeki kararlılığı ile ülkemizin önünü açan bu şehre sahip çıkmak, milli bir politika olmalıdır. Destansı kahramanlıklara imzasını atan bu şehir, geleceğe güvenle bakabilecek ekonomik kalkınmasını da başaracak iradeye sahiptir.”
AK Partinin Erzurum’a olan özel ilgisinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Ali Mete, “Güçlü AK Parti iktidarı ile Büyük Erzurum’u inşa edeceğiz” diye konuştu.