Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Taşkesenligil, Hz. Peygamberimiz’in(S.A.V) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, bir gecede semavi bir yolculuk yaptığını söyledi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu gece idrak edeceğimiz Miraç Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Taşkesenligil, Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya bir gecede gerçekleştirdiği semavi bir yolculuk olan Miraç hadisesinin mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin olduğunu söyledi. Bu gecenin feyiz ve bereketinin tüm İslam Alemi’nde yaşanacağının altını çizen Taşkesenligil Miraç Gecesi’nin diğer kutsal gün ve geceler gibi manevi dünyamızı zenginleştiren ve onaran müstesna bir gece olduğunu vurguladı. Miraç gecesinde İç dünyamıza doğru yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere günahlardan, kötülüklerden ve her türlü olumsuzluklardan uzaklaşarak yaratıcımız olan Allah’a yönelme fırsatı sunduğuna işaret eden Taşkesenligil, şunları söyledi:
“Miraç hadisesi de bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede yapılacak samimi dua ve yakarışların İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diler, tüm İslam Aleminin, hemşerilerimizin ve spor camiasının Miraç kandilini kutlarım.”