Oltu Karabekir Ortaokulu tarafından İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.
Oltu sinema salonunda düzenlenen anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul müdürü Sıtkı Toksoy, “Dünyaya nizam vermek için çalışan şanlı ecdadımız göklerin ve yerlerin hakimi Hz. Allah adına kılıcını ele alarak ilahi kelimetullah aşkıyla coşmuş, mührünü tarihe, suya ve kıtalara vurarak bir birine kaynaştırmıştır. işte bu zaferlerin en önemlilerinden biriside hiç şüphesiz ki İstanbul’un fethidir. O halde bizlerde dünya tarihinde dönüm noktası olan bu olayı ve kahramanlarını ebediyen unutmayacağız. Fatihi ve tüm ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Gençlerimizi de şanlı ecdadımızın yazdığı tarihi okumaya ve anlamaya davet ediyoruz.” dedi.
Oltu İğdeli Mahallesi imam hatibini Ahmet Akçay tarafından okunan Fetih suresi salonda manevi bir atmosfer oluştururken okul öğrencilerinin de okudukları duygu dolu şiirler konukları duygulandırdı. Anma programında Fatih’in hayatı ve İstanbul’un fethi slayt gösterisiyle izletildi. Okul öğrencilerinin hazırladıkları Mehter eşliğinde Fetih gösterisi salonda büyük bir heyecan yaşattı. Öğrenciler tarafından canlandırılan Fatih, Hocası Akşemsettin ve babası 2.Murat rollerindeki roller ve konuşmalar davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.
Fetih günü kapsamında yapılan sınıflar arası bilgi ve kültür yarışmasında dereceye giren sınıfların ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, okul müdürü ve öğretmenler tarafından verildi. Öğrenci velileri ise Oltu’da böyle bir gece düzenledikleri için okul müdür ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.