Oltulu Şair Salih Korkmaz, yıllar sonra geldiği memleketi Oltu’da şiir seven hemşehrileriyle hasret giderdi.
16 yıl önce Oltu’dan ayrılan şair-yönetmen Salih Korkmaz, Oltu’da şiir severlerle bir araya geldi. Şiir, tiyatro ve eğlencenin yer aldığı programda, Salih Korkmaz şiirlerini Oltulularla paylaştı. Şiirleri arasından özellikle eşine ve Mehmetçiğe yazdığı şiir davetlileri duygulandırdı.
“Suret-i İnsan” adlı şiir kitabının tanıtımını da yapan Korkmaz’ın, uyuşturucuya dikkat çekme amacıyla kendisinin yazıp yönettiği Rana Gül Babacan, Musa İpek ve Yunus Emre Babacan’ın rol aldığını skeci sahneye koydu.
Programa katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu’da bu tür etkinlik ve organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğine işaret ederken “Böyle bir gösteriyi yaptıklarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Oltu’da çocuklarımızın ve nesillerimizin tiyatroyla, hat sanatıyla, minyatürle ve çeşitli sanatlarla tanışması çok önemli. Bugün çocuklarımızın bunlarla tanışması gerekiyor ki, yarın bir yere okumaya gittiklerinde bu kavramlar nedir diye yabancı kalmasınlar. Oltu’da yapılan bütün etkinliklere hem maddi hem manevi destek vermeye çalışıyoruz. Programımın çok yoğun olmasına rağmen bu organizasyonda arkadaşlarımızı yalnız bırakmak istemedim” dedi.
Büyük beğeni toplayan ve yoğun alkış alan programın organizasyonunu üstlenen oltugenclik.com’un editörü Kadir Bulut ise “Salih Hocamız memleketi Oltu’da bir etkinlik düzenlemek için İzmir’den buralara kadar geldi. Güzel bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Bugün, bu etkinliği yapmamıza yardımcı olan kurum amirleri ve kuruşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle yer tahsisi için bizlere yardımcı olan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e, her alanda bizi boş çevirmeyen, maddi ve manevi anlamda her daim yanımızda olan Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’e, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun’a, Osmanlı Ocakları Başkanı Ömer Faruk Osanmaz’a ve ekibine, programın sonuna kadar bizi yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Zengin’e, spora olan katkısıyla kendini kanıtlamış olan Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy’a, Hocamız Salih Korkmaz’a, Murat Bulut’a ve tiyatro oyuncularımıza ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
Program; Oltulu yerel sanatçılardan Erdi Özden, Ayhan Özden ve Mustafa Özden’in müzik eğlence programıyla sona erdi.
Bu arada Efkan Ala Kültür Evi’nde gerçekleştirilen organizasyona; Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Zengin, Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.