Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan Palandöken A. Ş. üretime başladı. Yeni Büyükşehir Yasası’yla il özel idare kuruluşlarının büyükşehir belediyelerine devredilmesiyle, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 99 hissesine sahip olduğu Palandöken A.Ş., Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve diğer şirket müdürlerinin katıldığı bir programla deneme üretimini başlattı.
PALANDÖKEN A.Ş.’NİN, ERZURUM’UN ÜRETİMİNE, İSTİHDAMINA, İHRACATINA ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK
Palandöken A.Ş.’nin, Erzurum’un üretimine, istihdamına, ihracatına önemli katkıları olacağını açıklayan Başkan Sekmen, Erzurum’un makus talihini değiştirmek, üretim, yatırım, istihdam ve ihracatı artırmak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Erzurum; bu güzel yatırım ikliminde istikrar ve güven vadeden projelerle, işinin ehli yöneticilerle, bürokratlarla, işadamlarıyla, sanayicisiyle, üreticisiyle topyekün bir kalkınma seferberliğine girmiştir. Bakınız hemen hemen her gün yatırımlarımızın temelini atıyor, açılışlarını yapıyoruz. Bu vesileyle büyüyen ve değişen Erzurum’un yükselişine hep birlikte tanık oluyoruz" dedi.
BİZİM, İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ ERZURUM
Palandöken A.Ş.’nin yatırımları ve oluşturacağı istihdam olanaklarıyla Erzurum’a öncülük edeceğini açıklayan Başkan Sekmen, "Erzurumlu hemşerilerim bizden, belediyecilik hizmetlerinin yansıra üretim, yatırım ve istihdam bekliyor. Yeni iş olanakları sunmamızı bekliyor. Bizde, bunları sağlamak için gece gündüz demeden, yurt içi, yurtdışı demeden çalışıyoruz, koşturuyoruz. Biz, Erzurum’da farklı bir dönem yaşıyoruz. Palandöken A.Ş. gibi yaptığımız ve yapılmasına öncülük ettiğimiz yatırımlarla hep beraber Erzurum’un değişimine ve dönüşümüne şahit olacağız. 5 yılın sonunda çok farklı bir Erzurum’da yaşıyor olacağız. Bizim, işimiz, gücümüz Erzurum" dedi.
GELECEĞİN YAŞANILABİLİR KENTLERİNİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ
Palandöken A.Ş. ile ilgili açıklamada bulunan Şirket Müdürü İbrahim Sekmen de, beton ve beton elemanları, kent mobilyaları, çocuk oyun grupları üzerine üretim ve satışı ile her türlü inşaat taahhüt işleri yaptıklarını belirtti. Palandöken A.Ş.’nin amacının, kentsel alt ve üst yapı ürünlerini tasarlayıp imal etmek, daha estetik kentlerin oluşması ve gelişimini yöneterek, sektördeki rekabet ortamında kamu yararına kaliteli mal ve hizmet üretmek olduğunu açıklayan Şirket Müdürü Sekmen, "Şirketimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in Erzurum’da yaptığı değişim ve dönüşüm çalışmaları çerçevesinde, arge, tasarım, üretim, mühendislik ve müteahhitlik hizmetlerini en yüksek kalite ve standartlarda gerçekleştirerek, geleceğin yaşanılabilir kentlerini kurmayı hedeflemiştir." dedi.
BETON PARKE TAŞI, BETON BORDÜR VE BETON BARİYER ÜRETİMİYLE SEKTÖRE GİRİŞ YAPTIK
Üretim tesisinde hazır beton, her tür, her renk ve her ebatta kaliteli beton parke taşı, beton bariyer, beton bordur, beton boru, kent mobilyaları üretimi yapılacağına işaret eden Sekmen, ayrıca beton ve beton elemanları üzerine tam teşekküllü laboratuar da kurduklarını belirtti. Toplamda 16 milyon TL yatırım bedelli projede Mayıs 2015 itibariyle 4 milyon TL’lik 1. etabı tamamladıklarını açıklayan Sekmen, ilk etapta beton parke taşı, beton bordür ve beton bariyer üretimiyle sektöre giriş yaptıklarını söyledi. Beton parke taşında tek vardiyada aylık 70 bin metrekare kapasitelerinin olduğunu ifade eden Sekmen, "Beton parke taşında yüksek mukavemet ve dayanımlı her türlü taşın imalatını yapabiliyoruz" diyerek, ayrıca saatte 130 metreküp hazır beton üretebilen santrallerinin olduğuna da dikkat çekti.
PROJE BAZLI ÜRÜN TASARLAYARAK ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Piyasada olan ürünlere göre daha estetik, kamu kurumları ve özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte proje bazlı ürün tasarlayarak üretimini gerçekleştireceklerini vurgulayan Sekmen, Erzurum’la beraber ilk etapta çevre iller ile Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu illerini, ilerleyen zamanda da doğu ve güneydeki komşu ülkeler ile Türki Cumhuriyetlerdeki ihracat pazarını hedef aldıklarını açıkladı.