Oltu’da sabah namazı sonrası 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da anma programı düzenlendi. Çanakkale Şehitlerini anmak için Oltu Aslanpaşa Camiinde sabah namazı sonrası ilçe merkezinde görev yapan tüm imamlarında iştirak ettiği bir Mevlit programı gerçekleştirildi.
Sabah namazı sonrası düzenlenen Mevlit programına Oltulu vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Aslanpaşa Camii dolup taştı.
Oltu İlçe Müftü Vekili Ahmet Özmen, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla böyle bir program düzenlediklerini belirterek tüm camii imam hatiplerinin de katıldığı anma programı sonrası camii çıkışında o gün cephede sabah kumanyası olarak verilen hoşaf ve arpa ekmeği dağıtarak cemaate aynı duyguyu yaşatmak istediklerini belirtti.
Aslanpaşa Camii Başimam Hatibi Ayhan Taşbaşı ise Çanakkale Şehitleri için okunan hatmi şerif ve Yasin-i Şerifler ile Mevlit programı sonrası yapılan duaların aziz şehitlerin ruhlarına hediye edildiğini ifade ederek programın vatandaşlarca da büyük memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Bu arada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından camii çıkışında cemaate “Çanakkale Kumanyası”nı oluşturan hoşaf ve arpa ekmeği ikramının yanı sıra birer Çanakkale Şiiri hediye edildi.