Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti iktidarının düşmesiyle Türkiye’nin 30 yıl gerileyeceğini belirterek seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Memleketi Erzurum’da incelemelerini sürdüren Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Müceldili Konağı’nda gazetecilerle bir araya gelerek seçim değerlendirmesinde bulundu.
“AK PARTİ’NİN DÜŞMESİ BİZİ 20 - 30 YIL GERİ GÖTÜRÜR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AK Parti Erzurum mitingini değerlendiren Recep Akdağ, ”Beklediğimden de çok fevkalade buldum. Seçimler sonrası bir koalisyon ihtimali olmayacak. AK Parti iktidarının düşmesi demek Türkiye’nin istikrarı açısından 20- 30 sene geriye gitmemiz demek.” dedi.
“ERZURUM’DA HPD’NİN BASKILARI DEVAM EDİYOR”
Seçim sürecini yakinen takip ettiğini belirten Akdağ, HDP’nin Kürt seçmenler üzerinde baskı kurduğunu ifade ederek, “Enteresan bir şekilde HDP bazı medya kesimlerinde barajın üzerinde gösterilmeye çalışılıyor. HDP kendi içinde bir sürü çelişkiyi barındırıyor. Erzurum’daki baskılar devam ediyor hepinizde bunun farkındasınız. Kürt kardeşlerimizin yaşadığı ilçelerdeki baskıların farkındasınız. Hükümet buna tabi ki de göz yummayacak. Bu demokrasinin katli demektir.” diye konuştu.
“SEÇMENİ ALDATACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR”
HDP’nin ikili politika uygulamaya çalıştığını da vurgulayan Akdağ, “Bir taraftan demokrasinin katline çalışıyorlar bir yandan da batılı şehirlerde demokrasi ve özgürlükten dem vuruyorlar. Böylelikle seçmeni aldatabileceklerini düşünüyorlar. Burada bir ilüzyon var” dedi.
“MUHALEFETİN UMUTLU OLMASI DEMOKRASİ AÇISINDAN İYİ BİR GELİŞME”
Meclisteki muhalefet partilerinin seçim beyannameleriyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Recep Akdağ, muhalefetin hakaret siyasetinden vazgeçip vaatler siyasetini izlemesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Muhalefetin seçimlerden umutlu olmasının demokrasi açısından iyi bir gelişme olduğunu kaydetti. Muhalefetin umutsuz olması durumunda Cumhuriyet mitingleri veya bir takım baskı yollarına başvuracağını ifade eden Recep Akdağ, muhalefetin ataklarının doğru ama inandırıcı olmadığını söyleyerek “Çeşitli vaatlerde bulunuyorlar ama bunlar halkımızda karşılık bulmuyor. Kimse bunların vaatlerine inanmıyor. Asgari ücreti artıracaklarını söylüyorlar. Elbette işçimiz çok kazansın biz de isteriz ama bir dünya piyasası var. Bizim buradaki şirketlerimiz bununla dünyada mücadele ederek ticaret yapıyor. Asgari ücret 2 bin TL olursa işçilerin yarısı işsiz kalır” sözlerini kaydetti.
Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, toplantı sonrasında günün anısına gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.