Merkezi Ankara’da bulunan Sivil Toplum, İş Dünyası, Kültür ve Akademi camiasından Başkanların bir araya gelerek kurulan Başkanlar Platformu deklarasyon yayınladı. Hazırlanan deklarasyonda ülkemizde 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlere ilişkin olarak "Milletimize Çağrı" başlığı altında ortak görüş açıklandı. Başkanlar Platformu Sözcüsü Dr. Ömer Özdoğan, "Türkiye geleceğe büyüme ve istikrarla devam edecek" dedi.
"TÜRKİYE GELECEĞİ BÜYÜME VE İSTİKRARLA DEVAM EDECEK"
Dr. Ömer Özdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin kaderinin belirleneceği 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim sonuçlarına göre Türkiye geleceğe büyüme ve istikrarla devam edecek ya da engellenemez bir gerileme ve kaosun muhatabı olacaktır. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye fikrinin karşısında olan ulusal ve uluslararası şer ittifakları yalan ve iftiraya başvurarak seçimlerin seyrini değiştirmeyi hedeflemektedir.Bizler sivil toplumda, iş dünyasında, akademik hayatta yer alan kanaat önderleri olarak bu kritik süreçte ülkemizin maruz kaldığı tehlikelere karşı milletimizi uyarmak üzere bu deklarasyonu yayınlıyoruz.
"CUMHURİYET TARİHİNDE EN BÜYÜK YATIRIMLARA İMZA ATILDI"
Türkiye son on yıldır ekonomik, siyasi ve sosyal manada Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük atılımlarını gerçekleştirmiştir. Önceki dönemler yüksek enflasyon ve kötü yönetilen ekonomi politikaları nedeniyle büyüyemeyen Türkiye, on yıldır dünyayı sarsan ekonomik krizlere rağmen güçlenmiş, bölgesel aktör haline gelmiştir. Son on yılda köprüler, otoyolları, havalimanları, hızlı tren hatları, hastaneler, derslikler, üniversiteler, üretim hatları tesis edilmiş, Türkiye’nin çehresi değişmiştir. Ekonomik hamlelerin yanı sıra sosyal manada da takdir edilen icraatları olan bir Türkiye tablosu oluşmuştur. Sosyal yardım politikaları toplumda bütünleşme ve kardeşlik duygusunu pekiştirmiştir.”
"CUMHURBAŞKANIMIZIN DİK DURUŞU İLE DARBE GİRİŞİMLERİ ÖNLENMİŞTİR"
Dr. Ömer Özdoğan, inanç ve düşünce özgürlüğü konusunda ülkemiz büyük ilerleme kaydettiğini ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:
"Önceki dönemlerde yaşanan büyük mağduriyetlere son verilmiştir. Böylesine gelişen, büyüyen bir Türkiye şer merkezlerini tedirgin etmiştir. Bu tedirginlik sonucu küresel şer merkezleri harekete geçmiş, ulusal taşeronlarını ülkemize karşı darbe için görevlendirilmiştir. Son birkaç yılda devletimiz defalarca darbe teşebbüslerine maruz kalmıştır. Bu kirli hamleler hükümetimizin ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla önlenmiştir. Newyork Times’ın Cumhurbaşkanımıza karşı NATO’yu göreve çağırması dahi Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları izah kılmaya yeterlidir. Türkiye’nin dostu ve müttefiki NATO bu yakışıksız çağrıya cevap vermeye dahi tenezzül etmeyerek gereken tavrı göstermiştir. Güçlü Türkiye fikrine karşı yapılan son hamle seçim sonucu ülkeyi koalisyona mahkûm etmektir. Siyasi tarihinde bir başbakanı idama götüren kışkırtıcılığı yapmış bir parti mi koalisyon ortağı olacak ya da 2002’de iktidarı bırakıp kaçan bir parti mi veya halkı sokaklara döken çağrıyı yapan bir siyasi yapı mı? Asla! Takdir yüce milletimizin. Devlet içinde devlet oluşturmak amacıyla kurulan paralel çetelerin ülkemize verdiği zararlar aşikârdır. Bu kanunsuz yapılarla işbirliği yapan siyasi mecralardan oluşan bir koalisyon ülkeyi yıkıma ve kaosa sürükler.
"SİYASET GÜCÜNÜ SADECE MİLLETTEN VE SANDIKTAN ALMALIDIR"
Biz sivil toplum temsilcileri, istihdam sağlayan işadamları ve akademisyenler olarak 7 Haziran seçimleri sonrasında ülkenin önünü açacak yeni bir anayasayı zaruri görüyoruz. Bu yeni anayasa ile darbe zihniyeti taşıyan çetelerin önü kesilmelidir. Bu yeni anayasa ile milletin iradesi güçlü bir şekilde ve kesintisiz olarak yönetime yansımalıdır. Siyaset gücünü sadece milletten ve sandıktan almalıdır. Bunun yöntemide başkanlık sistemidir.
Hizmet, istikrar ve milli iradeden yana tavrımızı koyuyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyet Tarihinin en önemli seçimlerinde milletimizin engin ufku ve vicdanının galip geleceğini umuyoruz.”