Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzurum Şubesi Başkanı Erinkarlı, TBM projesini açıkladı.
Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Projesinin Yeşilay Genel Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçeceğini söyleyen Erinkarlı, bunun için Türkiye genelinde beş yüz altı formator hocanın eğitildiği onlarında Şubat ayından itibaren 20 bin eğitim uygulayıcısının yetiştireceği projede 20 milyon öğrencinin eğitilmesi hedeflendiğini belirtti.
Erinkarlı ayrıca şunları söyledi; "Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem aksiyon planı olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nı (TBM) hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.
Formatör Rehber Öğretmeni arkadaşlarımız ilk olarak Yakutiye ve Tortumda görev yapan görev yapan 102 Rehber öğretmenin eğitimi ile başlayacaktır, ardından diğer ilçelerde de olmak üzere toplam 7 bölgede eğitim verecekler. Eğitim gören rehber öğretmenler ise edindikleri bilgiyi kendi okullarında bulunan öğretmen ve öğrencilerine anlatacaktır.”