Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından "6 Yazar, 6 Çizer, 6 Değer" isimli projenin tanıtım programı düzenlendi.
13 Ekim 2014 tarihinde bilgilendirme toplantısıyla başlayan, "ahlak, vefa, saygı, merhamet, sözünde durma, çevre bilinci" değerlerinin işlendiği proje tanıtım programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum idarecileri ve vatandaşların katılımıyla Belediye Çok Amaçlı Salon´da gerçekleştirildi.
Proje kapsamında, Erzincan BİLSEM öğrencileri adı geçen değerlerin her birini konu alan 6 hikâye kaleme aldı ve bu hikayeler yine öğrenciler tarafından resmedildi. Yazılan hikâyeler İngilizce´ye de çevrilerek değerlerin tüm dünya çocuklarına ulaşması hedeflendi. Resimli hikâyeler kitap haline getirilerek geniş bir kitleye ulaştırıldı. Projenin bir diğer çıktısı olarak, görme engelli bireyler için sesli kitap, işitme engelli bireyler içinse işaret dilinin kullanıldığı dijital kitap dikkat çekti.
Programda Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi öğrencileriyle beraber hazırlanan "Değerler" konulu bir sunum da yapılırken Erzincan BİLSEM öğrencilerinin hazırladığı müzik gösterisiyle başlayan program, basılı ve dijital kitabın dağıtımıyla sona erdi.