Erzincan Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi olarak 2015 Yılı SODES Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Erzincan Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı konuşmada şu görüşlerde bulundu; “2008 yılında uygulamaya başlanan Sosyal Destek Projesi (SODES) dezavantajlı bölgelerin bölgemizdeki beşeri sermayeyi güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme süreci içerisinde buna destek olmak amacıyla bölgelerdeki bu dezavantajlı göç, yoksulluk ve işsizlik gibi kavram sorunlarının ve değişen toplumsal yapıların biran önce çözüme kavuşması amacıyla oluşturulmuş olan bir proje. Bu projemiz yaklaşık olarak Erzincan ile birlikte yaklaşık olarak 34 ilimizde uygulanmakta. Erzincan ilimiz 2010 yılı itibariyle bu projemize dahil olmuştur. 2010 yılından itibaren de 2014 yılı hariç her yıl çağrıya çıkılmış ve bu çağrılarda da yaklaşık olarak 18 milyona yakın ödenek Erzincan’ımıza kazandırılmıştır. SODES projesi kapsamı itibariyle birçok bileşeni de beraberinde getiriyor .Özellikle istihdam bileşeni, sosyal bileşenler, kültür sanat ve spor bileşenleri olmak üzere 3 ana başlıkta bu projelerimizi görmekteyiz. Bu bileşenler çok önemli başlıklar özellikle dezavantajlı kesim dediğimiz yaşlılarımız, yoksulluk çeken kesimimiz, kadınlarımız, çocuklarımız için bu proje sayesinde yeni imkanlar oluşturuluyor. Bu imkanlarda da onların kullanımına sunulmuş oluyor .Özellikle belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın güçlendirilmesi amacıyla bu projeler geçmişte gördüğümüz kadarıyla da çokta başarılı oldu. Ayrıca onların sosyal hayata katılmalarına da çok yardımcı olmuş durumda.2015 yılı itibariyle de bu projemiz şuan itibariyle açıklanmış durumda.15 Mart ve 15 Nisan tarihleri arasında da bir çağrı süreci var.15 Nisan son başvuru tarihimiz. Sizlerden istediğimiz sivil toplum kuruluşları olarak bu projelerimiz mümkün olduğunca artırmak.” dedi.
Programda Vali Yardımcısı Fatih Kaya’nın konuşmasının ardından SODES projesinin içeriğiyle ilgili bir sunum yapılarak gerçekleştirilmesi planlanacak projeler içinde katılımcılara proje başvurusu ve projelerin değerlendirme süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.