Erzincan’da 31 Mart itibari ile 35 Milyonluk yatırım programı startının verilmesinin ardından Erzincan Belediyesi asfalt serimi gerçekleştirirken yağmur ve kanalizasyon bacalarının kod farkından dolayı oluşan problemleri gidermek amacıyla İSFALT AŞ. Ekiplerini Erzincan’a davet ederek Erzincan Belediyesi çalışanlarına konu ile ilgili eğitim verildi.
Yılsonuna kadar asfalt kaplamasının gerçekleştirileceği bütün cadde ve sokaklarda logar ve yağmur suyu bacalarında düzenlemeler gerçekleştirileceği belirtildi.
Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şu açıklamalarda bulundu; “31 Mart 2015 tarihinde Erzincan Belediyesi olarak 35 Milyon TL’lik bir yatırımın startını verdik. Bu çalışmalar kapsamında fen işlerimiz, İmar işleri, park bahçe ile ilgili işlerimiz yatırım yapılacak birimlerin tamamı alana indi. Bunlardan en önemlileri Erzincan’da ve Türkiye’de her gittiğimiz yerde sıkıntı yaşanan bir olay var. Bu olay asfalt yapılan yollarda özellikle kanalizasyon bacaları ve yağmur bacaları nedeniyle ortaya çıkan trafik sıkıntısı bu bazen ölümlü kazalara neden olabiliyor. Bunları önlemek amacıyla bu çalışmayı başlattık.
Geçen yıldan bu yana arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yaptı. İstanbul İSFALT’ta çalışan ekibi Erzincan’a davet etik. Bu ekip bizim personele kurs verdiler. Bu kurs neticesinde personelimiz uygulama olarak şu an bulunmuş olduğumuzu Bahçelievler de çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu bacalar özel bir teknikle kodları alınarak tam asfalta sıfır vaziyete getiriliyor. Bundan sonra vatandaşlarımız yollarda bulunan bu logar kapakları yüzünden sorunlar yaşamayacaklar inşallah. Bu yıl bütün şehirde bu çalışmaları tamamlayacağız.” dedi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy gerçekleştirilen çalışmaların kullanılmaya hazır durumda olduğu yerlerde inceleme yapıp kendi makam aracıyla da logar kapakları üzerinde geçerek yapılan uygulamanın kontrolünü yaptı.