Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığının girişimleri ile Sabahat Hanım Anadolu Lisesi öğrenci ve personelleriyle deprem tatbikatı yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibinin koordine ettiği, Erzincan Belediye İtfaiye Müdürlüğüne bağlı olan ekipler ve Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmet Ambulansının da katıldığı “İkaz -Alarm Tatbikatı” ardından 01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle “ Personel Tahliye Tatbikatı” ve İtfaiye ekibi tarafından öğrenciler ile tatbikatı izleyen personele “Yangın Söndürme Tatbikatı” yapıldı.
Düzenlenen tatbikata Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, , İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Selami Mutlu, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin, Şube Müdürü Celal Aydın, Eğitim Şube Müdürü Kadir Çelik, Okul Müdürü Yaşar Okumuş, personel ve öğrencilerin katılımıyla başarıyla gerçekleştiği belirtildi.
Tatbikatlarda personel ve öğrencilerin tahliyesi sağlanıp, AFAD ve İtfaiye Ekiplerince binadan yaralı kurtarma operasyonlarının da başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.