Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Çoçuk Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde Hırsızlık ve Uyuşturucu madde kullanmak suçundan yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bulunan Çocuk Şube Müdürlüğünün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; Yunus Emre Mahallesi 563. Sokakta bulunan M.B. isimli işyerinde meydana gelen "İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Mala Zarar Verme" olayları ile ilgili olarak, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, Yunus Emre Mahallesi 552. Sokak üzerinde batıdan doğu istikametine doğru giden plakası olmayan ve kırmızı renkli motosiklet üzerinde eşkallere uygun iki erkek şahsın seyir halinde olduğu görülmesi üzerine, şahıslar yapılan takip sonucu durduruldukları ve şahısların 1999 doğumlu olup suça sürüklenen çocuk İ.A ile 1996 doğumlu G. A. olduğu tespit edildiği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları gereği her iki şahıs da gözaltına alınıp, idrar tetkikleri neticesinde esrar olarak tabir edilen madde kullandıkları tespit edilerek, TCK 191 (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) maddesi gereği işlem yapılan şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.