Erzincan Belediyesi park ve refüjlerdeki sulamayı daha etkin ve daha sistemli yapabilmek için zaman ayarlı otomatik sulama sistemleri oluşturmaya devam ediyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen, hem personel hem de zaman açısından fayda sağlayan otomatik sulama sistemlerinin yapımına şehrin muhtelif yerlerinde devam ediliyor.
Halen Havaalanı Bulvarı, Hastane Bulvarı, Halitpaşa Caddesi ve kentin batı çıkışında İl Emniyet Müdürlüğü kavşağından Ulalar Beldesine kadar olan bölgede, Devlet Su İşleri karşısın da bulunan refüjde uygulanan sistem SSK kavşağında da uygulamak amacıyla çalışmalara başlandı.
Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, otomatik sulama sistemlerinin, şehrin tüm bulvar ve ana caddelerinde bulunan yeşil alanlara uygulanacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl kurulan 10 km’lik otomatik sulama sistemine ilaveten bu yıl 10 km uzunluğunda yeni otomatik sulama sistemi kurulacağını belirten Başsoy “Sistem daha sonra Ekşisu mesire alanı başta olmak üzere kent genelindeki tüm yeşil alanlarda uygulanacak.” dedi.