Kadınların el emeği ürünlerini üretip, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden hayata döndürmek, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak ve sosyo-ekonomik kalkınmaya katkılarını artırmak amacıyla KUDAKA Mali Destek Projesi kapsamında kurulan “Kadın Eli Bereket Pazarı” düzenlenen törenle hizmete açıldı.
20 tane dükkân ve engelli vatandaşlar için bir adet engelsiz kafenin bulunduğu Kadın Eli Bereket Pazarının açılışına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcıları, il protokolü, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman projenin amacının kadınları ve engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirtti.
Konuşmasında projenin hayata geçirilmesinin Erzincan için önemine değinen Vali Kahraman, projenin gerçekleşmesi kadar devam ettirilmesinin de önemli olduğunu ifade ederek; “önemli olan şey yapılan işin devamını getirmektir. Bu konuda halkımızdan projeyi desteklemelerini ve ilgi duymalarını önemle istirham ediyorum. Bu proje bizim değil, Erzincan’ın projesidir. Belediye Başkanımız projenin her aşamasında belediye çalışanları ile birlikte desteklediler. Bu bakımdan Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına ve bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Vali Kahraman konuşmasının ardından Başkan Başsoy ile birlikte “Kadın Eli Bereket Pazarının” açılış kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. Pazarın açılışının ardından Vali Kahraman pazarda bulunan dükkanlarında açılış kurdelesini keserek hayırlı olması dileklerinde bulundu.