Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi Uygulama Protokolü" kapsamında rehberlik öğretmenlerine 18 saatlik “Bağımlılıkla Mücadele Kursu” veriliyor.
Ülkede yaşayan gençlerin daha güvenli ve mutlu bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak, çocuk ve gençlerin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amacıyla uygulamaya konulan “sağlıklı yaşam, madde, alkol, tülün ve teknoloji bağımlılığı” konularında eğitim alan öğretmenler tarafından Erzincan ve bağlı ilçelerdeki lise, rehberlik araştırma merkezi ve özel eğitim merkezlerinde görevli Rehberlik öğretmenlerine verilen kursun ilk aşaması Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilmeye başlandı.
Düzenlenen programda ilk olarak bir konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Hem dünya hem de ülkemizi, gençliğimizi, geleceğimizi ilgilendiren bir konu için buradayız. Burada Milli Eğitim Bakanlığımızın Yeşil ay cemiyeti ile birlikte bir protokol çerçevesinde hazırlamış oldukları “Bağımlılıkla Mücadele” programı çerçevesinde 5 arkadaşımız eğitime alındı. O 5 arkadaşımız şuanda ilimizde bulunan ilçelerde dahil olmak üzere bütün rehber öğretmenlere orada almış oldukları eğitimleri siz saygı değer rehber öğretmen arkadaşlarımıza sunacaklar. Siz saygı değer rehber öğretmenlerimizde gittikleriniz okullarınızda görev yapmış olduğunuz yerlerde bunu güzel bir şekilde anlatacak tabir-mecali ise suya atılan bir taş misali meydana gelecek olan o dalgalar neticesinde giderek yayılacak ve inşallah toplumumuz bu illetten kurtulacak .”dedi.
Daha sonra rehberlik öğretmenlerine hitap etmek üzere kürsüye davet edilen Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vahdet Gül “Bağımlılıkla Mücadele” isimli kursun bilgilendirme sunumunu yaptı.