Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi bu sene birincisini gerçekleştirmiş olacağı 4 bin 6 Bilim Şenliğinin açılış heyecanını yaşadı.
Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Fuar Alanında gerçekleştirilen açılış törenine Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan veliler, öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi.
Açılışı yapılan Bilim Şenliği Fuarında konuşan Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Yılmaz; “TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl birincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4 Bin 6 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.
Bilim fuarlarını öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işlevini merak etmeyi sağlar. Bu tür fuarlar hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yaptığımız fuardaki fizik alanında 3 projemiz, matematik alanında 4 proje, kimya alanında 3 proje, biyoloji alanında 1 proje, sosyoloji alanında 8 proje, coğrafya alanında 2 proje, yabancı dil alanında 3 proje, bilişim alanından 3 proje ile özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.
Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimizin ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesilerek ardından proje sahibi öğrenciler tarafından protokol üyelerine 27 projenin tanıtımları yapıldı.