Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu düzenlendi.
Törende Atatürk Anıtı’na Emniyet Müdürlüğü ve POMEM Müdürlüğü’nün çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam eden törende Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci bir konuşmada bulundu.
İnci yaptığı konuşmasında şu görüşlerde bulundu; “Şan ve şerefle dolu 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olarak teşkilatımız 170. kuruluş yılına girerken sadece Türkiye’de değil Dünyada ki birçok yerde saygın bir şekilde yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk Polis Teşkilatı bir buçuk asrı aşan engin deneyimi yetişmiş insan gücü modern donanımı ile güçlü ve etkin bir kurum olarak bundan sonrada şerefli mazisinde ve milletin aldığı güç ile kendisine verilen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığındadır. Bu bilince sahip polisimiz gerektiğinde canını hiçe sayarak görevini fedakarca yerine getirmektedir. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurmanın zorunlu hale geldiği günümüzde vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda beklentilerini sağlamak amacıyla teşkilatımız modern yapılanmasına yönelik olarak hızlı bir değişim ve gelişim sürecine girmiş hem profesyonel çalışma anlayışı hem de teknolojik açıdan kendisini yenilemiştir. Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biride hiç şüphesiz vatandaş desteğidir. Polisi kendisinden biri olarak gören ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen halkımızın başarısına olan katkısı takdire şayandır. Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak hedefimiz sizlere verdiğimiz hizmetin kalitesini her geçen gün yükseltmektir. Daha huzurlu daha güvenilir bir Erzincan için yapacağımız çalışmalarda bizlere güvenip destek olmaya devam ediniz.” dedi.
İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin konuşmasının ardından Polis araçları ile Halit Paşa Caddesi üzerinden başlayarak polis korteji oluşturup bir şehir turu atıldı.
Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Jandarma Albay Sedat Uzuncezar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl POMEM müdürü Ali Kara, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Emniyet Mensupları ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.