Toplumda kabul görmüş kariyer sahibi insanların yaşantılarını, deneyimlerini ve tavsiyelerini güçlü ve pozitif bir iletişim dili kullanarak ortaokul ve lise öğrencileriyle paylaşılması amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri” çerçevesinde Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya Sümer Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.
Sümer Ortaokulunda gerçekleştirilen programa İl Millî Eğitim Müdür Vekili Yakup Yıldız, Şube Müdürü Cevat Bingöl, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kısa bir özgeçmiş sunumuyla söyleşiye başlayan Vali Yardımcısı Kaya üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra yaşadığı özel sektör iş deneyimini, ardından da Afyon Bayat Kaymakamlığı ile başlayan kamu alanındaki deneyimlerini öğrencilere aktardı. Kurum ve insan yönetiminin zevkli; ancak zorlukları olan bir alan olduğunu belirten Kaya Kaymakam ve Valinin görevlerinin neler olduğunu öğrencilere aktardı.
Programın ilerleyen kısmında öğrencilerin yönelttiği soruları da cevaplayan Vali Yardımcısı Fatih Kaya “Bu söyleşi vesilesi ile sizlerle bir araya gelmiş olmak benim için gerçekten büyük bir mutluluktu. Bu söyleşinin hazırlanmasında emeği geçen İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze ve Sümer Ortaokulumuzun değerli yöneticilerine teşekkür ediyor; 29-30 Nisan tarihlerinde TEOG sınavlarına katılacak 8.Sınıf öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.
Söyleşi, Vali Yardımcısı Fatih Kaya tarafından Mart ayının başarılı öğrencilerine ödül takdimi ile sona erdi.