Hakkari’nin dağlıca bölgesinde meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan askerler için Eskişehir Vosbağa Derneğinin öncülüğünde, klasik otomobiller bir araya gelerek Türk bayraklarıyla anma turu düzenlendi.
Son zamanlarda artan terör olaylarını lanetlemek ve şehitleri anmak adına Eskişehir Vosbağa Derneği öncülüğünde şehitleri anma konvoyu düzenlendi. Vos26 gibi kulüplerin de aralarında bulunduğu anma etkinliğinde, klasik araçlar Türk Bayraklarıyla süslenerek, ‘Şehitler için yastayız’ afişleri asıldı. Eskişehir halkının da katılımıyla yaklaşık 200 araçlık anma konvoyu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) civarından şehir turuna başladı. Korna çalan araç sürücüleri, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla yolda seyretti. Büyük küçük herkesin buluştuğu etkinlikte, yaşanan hain terör saldırılarına karşı tepkiler haykırıldı. Araç sürücüleri, Eskişehir Atatürk Lisesi önünden dönerek tekrar turun başladığı mevkiye geldi.
Burada açıklamalarda bulunan Eskişehir Vosbağa Derneği Başkanı Emre Bülbül, terör saldırılarında hayatını kaybeden askeri şehitleri saygıyla andıklarını söyledi. Bülbül, “Ülkemizde son zamanlarda artan şehitlerimiz için ve artan terör olaylarını lanetlemek için bu akşam şehitleri anma konvoyu oluşturduk. Kendi derneğimizden 32 araç katıldı. Bu şekilde konvoyumuzu gerçekleştirdik. Hasan Polatkan’dan Atatürk Lisesine başlayan konvoyumuz, tekrar Hasan Polatkan’da son buldu. Ortalama 50-60 bir vosvoslu konvoydu, klasik arabalar da buna dahildi, halktan da katılımlar oldu” ifadelerini kullandı.