Tüm Bel Sen Eskişehir Şubesi Basın Yayın Sekreteri Erol Yılmaz, 24 saat esasına dayalı olarak çalıştıklarını, yerel yönetimlerde en fazla yükünü omuzlayanların zabıtaların olduğunu söyledi.
Zabıta Hafta nedeniyle basın açıklaması yapan Yılmaz, çalışanların yaşamlarını tıkayan, kangrenleşmiş sorunlarının halen çözülmediğini belirtti. Erol Yılmaz, “Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli olarak, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar” dedi.
Zaman zaman sokaktaki dilencilere veya seyyar satıcılara müdahale etmek zorunda kaldıklarını belirten Yılmaz şunları söyledi:
“Zabıtalara bu yüzden maalesef ki vicdansız ve kötü kimselermiş gibi bakılmaktadır. Ama müdahalelerin onların kişisel tercihi değil kendilerine verilen görev gereği olduğu unutulmamalıdır. Ülkemizde her geçen gün daha da derinleşen işsizliğin ve bunun bir sonucu olan dilencilerin veya seyyar satıcıların sokaklara çıkmasının sorumlusu zabıtalar değildir. Kamu düzenini sağlanması görevini de yerine getiren zabıta çalışanları, bu görevleri sırasında oldukça sık şekilde saldırıya uğramaktadır. Zabıtaların yaşadıkları sorunların bir kısmı yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanırken, bir bölümü de her yerelin kendi özgü koşullarından ve belediyelerin özel uygulamalarından kaynaklanmaktadır.”