Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) desteklediği Gazeteci Celal Toprak ile Yayıncı Mehmet Gözcü’nün birlikte organize ettiği 11. Kent ve Yaşam Ödüllerinde Yerel Yönetim Ödülü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verildi.
Jüri Başkanlığını Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’ın yaptığı geleneksel gecede toplumsal duyarlılığı her zaman takdir görmüş isimlerden oluşan Jüri üyelerin oyları sonucunda 13 dalda ödüle layık görülen kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi. Aralarında konsoloslar, iş adamları, gazeteciler, akademisyenler, sivil toplum örgütü önderlerinin katılımı ile gerçekleştirilen; kentin, çevrenin, doğanın korunması ve geliştirilmesi için proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacıyla düzenlenen Kent ve Yaşam Ödülleri töreni İstanbul’da düzenlendi. Yapılan açıklamaya göre; Eskişehir’de 7 yıldır her yıl daha da başarılı hale gelen, sokakta insanların birbiriyle etkileşimini arttıran, sokağı bir buluşma noktası haline getiren ve sokakta tehlike değil, üretim ve buluşma mesajı veren Uluslararası Sokak Festivali ile ödüle layık görülen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ödülünü Başkan Vekili Abdulkadir Adar aldı.
"ESKİŞEHİR KÜLTÜR VE SANAT İLE İÇ İÇE"
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Anadolu’dan gelerek bu ödüle layık görülmek bizleri çok mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i yaşanabilir bir kent haline getirdi. Kültür ve sanat ile iç içe olan Eskişehir’de yaşamak bizleri çok mutlu ediyor. 11. Kent ve Yaşam Ödüllerinde bizleri bu ödül ile onurlandıran jüri üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.