İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edindirme Şubesi tarafından, 5403 Sayılı Kanunun alt mevzuatları ile ilgili ilçeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt’ün yaptığı açıklamaya göre; düzenlenen toplantıya il ve ilçe yöneticileri ile görevli teknik personel katıldığını belirtti. İl Müdür Yardımcısı Kemal Çevik’in açılış konuşmasının ardından Arazi Edindirme Şube Müdürü Mustafa Kemal Öztürk, birimin görevlerini anlattıktan sonra, 3083 Sayılı Kanun kapsamında topraksız ve az topraklı çiftçilere Sivrihisar, Mihalıççık, Günyüzü ve Mahmudiye ilçeleri olmak üzere 14 köy ve mahallede dağıtım projesi gerçekleştiğini, Günyüzü ilçesi Kayakent mahallesinde dağıtım projesinin devam ettiğini söyledi. Çiftçilerin 4 yıl ödemesiz 12 eşit taksitli borçlandıklarını, borçlarını 3 yıl üst üste ödemeyen çiftçilerin hak sahiplikleri iptal edilerek verilen arazilerin sahipliklerinin iptal edildiği hakkında ilçe müdürlükleri bilgilendirildi.
Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü personeli Mühendis Mustafa Aksolmaz ise sunumunda tarım arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik ve talimatı hakkında bilgi verildi. Bakanlığımızın miras ile ilgili oluşturduğu sistem konu sorumlusu teknik personele tanıtıldı. Bakanlıkça belirlenen en küçük tarımsal parsel büyüklüğün mutlak, marjinel ve özel ürün arazilerinde 20 dekar dikili tarım arazilerinde 5 dekar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dekar olmak üzere tarım arazilerin bu büyüklüklerin altında hisselendirmeyeceğini paylaştı.
Öğleden sonrada devam eden toplantıda, ilçe müdürlüklerinin kanun hakkında karşılaştıkları sorunlar değerlendirildi.