Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından Yunus Emre için "Bizi bilmeyen ne bilsin bilenlere selam olsun" oyunu izleyicilerle buluştu.
Sosyal çevreden her annenin oluşturduğu topluluk, dans ve ritim gösterileri ile Yunus’un şiirlerini seslendirdi. Yunus Emre’nin yaşadığı dönemde ki ve 2015 yılındaki insan tipini anlatan kısa skeçler, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde 35 kişilik ekip tarafından gösterilen oyunu Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve eşi Mürvvet İnsel Günay, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ve çok sayıda vatandaş izledi.
Anneler Halk Oyunları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Hafize Erdoğan; “Bizi bilmeyen ne bilsin bilenlere selam olsun diye 2 perdelik Yunus Emre’yi anlatan bir oyun hazırladık. Birinci perde de Yunus Emre’nin yaşadığı 13. yüzyıldaki insan tipi, ikinci perdede ise 2015 yılındaki insan tipi ile Yunus Emre’yi nasıl anlayacağımızı canlandırmaya çalıştık” dedi.
Programın sonunda Vali Yardımcısı Günay ve Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Savaş, gösterilerinden dolayı Anneler Halk Oyunları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Hafize Erdoğan’a ve Halk Oyunları Topluluğu annelerine çiçek takdim etti.
İçimizdeki Yunusların sayısı ne kadar artarsa bu toplumun o kadar huzurlu olacağını vurgulayan Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay; “Yunus’u hissederek, düşünerek, severek ve sevilerek yaşayan bir toplum olmaya çalışmalıyız. ‘Hepsinden iyice, bir gönüle girmektir’ diyerek oyunu bitiren annelerimiz bu oyun ile hepimizin gönlüne girdi. Annelerimize teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.