Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından bitirme projesi olarak faaliyete geçirilen “Balkan Şenliği” etkinliği gerçekleştirildi.
İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri, danışmanlığını Doç. Dr. Figen Ünal Koçak’ın üstlendiği, Dilay Akalp, Yasemin Şan, Sibel Dilan Ceylan, Burak Can Bayman ve Faik Can Kılıç’ın yürütücüleri oldukları bitirme projesi olarak hazırlanan “Balkan Şenliği-Balkanlardan Gelen Sıcak Hava” etkinliğine vatandaşlar sıcak havaya rağmen oldukça ilgi gösterdi.
Tepebaşı Belediyesi ve Espark Alışveriş Merkezi’nin sponsorluklarıyla Espark AVM önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Balkan kültürüne ait tarihi ve kültürel güzellikler Balkan ezgileriyle birlikte Eskişehir halkına sunuldu. Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Romanya ve Yunanistan’ın bulunduğu 11 Balkan ülkesi için, Balkan Kültür Evi ve Balkan Öğrencileri Kulübü’nün de katkılarıyla açılan stantlarda tarihi ve kültürel dokular, sanatsal ürünler, yöresel kıyafetler yer aldı. Ziyaretçiler etkinlik boyunca Balkan stantlarında bulunan fotoğraflar ile bu ülkeleri keşfetme imkanı bulurken bu ülkelere ait yöresel müzikler ile de etkinlik alanı hareketlendirildi.
Öğrenciler bu etkinliğin amacının, birbirine hali hazırda çok aşina olan fakat zamanın ve popüler kültürün etkisiyle unutulmaya yüz tutmuş Anadolu ve Balkan kültürlerinin ortak noktalarını, akrabalıklarını, aşinalıklarını tekrar gün yüzüne çıkarmaya biraz da olsun katkı sağlamak olduğunu bildirdiler. Proje yürütücüsü öğrenciler, eylül ayından bu yana sürdürdükleri çalışmanın başarılı geçmesinden oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.
Ayrıca etkinliği düzenleyen öğrenciler tarafından hazırlanan ve içeriği Balkanlara ait tarihi, sanatsal ve kültürel öğelerle oluşturulan ‘Balkan Rehberi’ adlı dergi, etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlara hediye olarak verildi.