Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin, seçimin tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, baro olarak hukuki açıdan beklentilerini açıkladı.
Barolardan uzak olmanın halktan, hukuktan ve adaletten uzak olmak anlamına geldiğini ifade eden Av. Rıza Öztekin, kendilerini seçim süresince ziyaret ederek taleplerini dinleyen adaylara teşekkür etti. Erken seçimin son çare olması gerektiğini belirten Başkan Öztekin, bir uzlaşı beklentisi içinde olduklarını, ancak bu uzlaşının belli kırmızı çizgilerinin olması gerektiğini kaydetti. Öztekin, ’Eskişehir’de bu kadar yatırım yaptık, neden olmadı’ diyen iktidarın, hukukun olmadığı bir yerde yapılan yatırımlarının öneminin olmadığını anlaması gerektiğini söyledi.
“BEKLEMEYECEĞİZ, TAKİP EDECEĞİZ”
’Ülke kaosa gider, ekonomik kriz olur’ gibi algıların oluşturulmasına izin verilmemesi gerektiğine değinen Öztekin, açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi:
"Antidemokratik yasalar düzeltilmeden ekonomi de düzelemez, Türkiye’de yeni bir fırsat doğmuştur, halk da hukuksuzluğa sebep olanları nasıl tasfiye ettiğini gösterdi. Bu mesajı siyasiler iyi algılamalıdır, yıllarca ‘Hesap soracağız, yargılayacağız’ diyenler bugün o kişilerle aynı yola girerse, tümü aynı sonun ortakları olacaklardır. Anayasal süreç başlıyor, beklentimiz hukuk devletini yeninden inşa edecek iradenin ortaya konmasıdır. Bunu yapmayanların en kısa zamanda tasfiye edileceğini düşünüyoruz. Biz cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız, rahat bırakmayacağız vekillerimizi, sadece beklemekle kalmayacağız, tüm yapılanları takip edeceğiz, milletvekillerimizden biri meslektaşımız Cemal Okan Yüksel’e de beklentilerimizi özel olarak ileteceğiz.”