Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı ilçe sınırları içerisindeki mahallelere olan ziyaretlerine Karapazar Mahallesi ile devam etti.
Karapazar Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, vatandaşların mahalleleri ile ilgili istek ve şikayetlerini dinledi. Başkan Kurt, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledikten sonra, tarım kanunundan bir maddeyi örnek göstererek, “Kanunda 21. Madde diyor ki; Türkiye Cumhuriyeti Gayri Safi Milli Hasılasının yüzde 1’i çiftçiyi desteklemek için verilir. Kanun bu kadar açık ve nettir. 12 yıldır daha yüzde 1’ini bulamadılar. Hepinizin hakkını yediler. Toplamda en yüksek verilen miktar yüzde 0.88 olmuş. Devlet Su İşlerindeki mühendisin, Tarım İl Müdürlüğündeki memurun aldığı maaşı da buraya ekleyerek size yüzde 2 verdiklerini söylüyorlar” dedi.
Odunpazarı Belediyesi olarak 1 yılda pek çok yaptıklarının altını çizen Başkan Kurt, bahane üretmek için değil hizmet etmek için seçildiklerini vurguladı. Başkan Kurt sözlerinde şu ifadelere de yer verdi:
“Biz, belediyeyi aldıktan sonra Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Oraya veteriner, ziraat ve orman mühendisleri aldık. Köylünün dertlerini çözmek için ne yapmamız lazım, belediye bünyesinde bu konularla uğraşıyoruz. Doğru olan, akla ve mantığa sığan budur. Tarım İl ve İlçe Müdürlüğünün yapmadığı işleri biz yapacağız. Bu bizim görevimizdir.”