Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Kurt, mesajında, Atatürk’ün, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en büyük liderlerden biri olduğunu kaydetti. Kurt mesajında ayrıca Ulu Önder Atatürk’ün bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı, erdemliliği ve kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir devlet adamı olduğunu belirtti.
Başkan Kazım Kurt, yayınladığı mesajda, Atatürk’ün bilgisizliğe ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaşı, milletin evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazandığını ifade ederek şu şekilde devam etti:
“Atatürk’ün yaşamından ve yaptıklarından, büyük başarılarından öğrenilecek çok şey, çıkarılacak büyük dersler vardır. Her Türk gencinin Nutuk’u mutlaka okuması gerekir. Bu, her Türk gencinin görevi ve sorumluluğudur. Unutmamalısınız ki, tarihi iyi bilmek, geçmişi doğru yorumlamak, bugüne ışık tutacak, geleceği güçlenerek karşılamanızı sağlayacaktır. Geleceğinin gençler tarafından şekillendirileceğini ve bu konuda gençlere her zaman destek olunması gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerimiz bir araya gelip fikir üretmeli, kişisel gelişimlerine artı değerler katarak ülke yönetiminde söz sahibi olabilmeli. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin her zaman onuruyla yaşama kararlılığının tarihsel simgelerinden olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”