Belçika’nın Crossing Schaerbeek Kulübü tarafından düzenlenen turnuvaya katılacak olan Emirdağspor’un U10 takımı futbolcuları, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağspor Kulüp Başkanı Kadir Karataş ve antrenörleri ile birlikte Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden Vali Tuna, futbolcuların Belçika’dan başarıyla dönmesini diledi. Çocukların ileride iyi birer meslek sahibi olmalarını dileyen Vali Tuna, “Hem iyi bir eğitim alın, hem de sporunuzu yapmaya devam edin. Spor yapmanız sizin eğitim hayatınızı engellemesin” şeklinde konuştu.
Eskişehirspor’un çok iyi bir takım olduğundan bahseden Vali Tuna, çocuklardan Eskişehirsporlu olmaları için söz vermelerini istedi. Vali Tuna, “Hepiniz önce Emirdağsporlusunuz. Ama süper ligde sizin birinci takımınız Eskişehirspor olsun. Söz veriyor musunuz?” diye sordu ve aldığı “Evet” cevabı karşısında çocukları Eskişehirspor’un ileriki günlerde oynayacağı maçına davet etti.
Böyle büyük bir organizasyona Emirdağspor olarak ilk defa katıldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kargın ise, Eskişehir’de 100 bine yakın Emirdağlının yaşadığını belirterek, turnuva hakkında Vali Tuna’ya bilgi verdi. Başkan Kargın sözlerinin sonunda, hedeflerinin çocukların spora olan ilgisini arttırmak olduğunu kaydetti.