Eskişehir’de yaklaşık 5 bin yüksek öğrenim öğrencisinin barındığı Büyükdere mahallesi adeta öğrenci mahallesi haline geldi.
Eskişehir’deki üniversitelerde okuyan binlerce öğrenci Büyükdere mahallesinde ikamet ediyor. İki dönemdir aynı görevi yapan bayan Mahalle Muhtarı Ferah Özkara Yavuz, nüfuslarının 35 bine çıktığını belirtti. Mahallelerinde yaşayan üniversite öğrencilerinin sayısının gittikçe arttığını ve şu anda 5 bine ulaştığını anlatan Yavuz, bunda 350-500 lira arasındaki makul ev kiralarının önemli etken olduğunu belirtti. Muhtar Ferah Özkaya Yavuz, mahallerinde daha fazla öğrenci barınmaya başlamasından memnun olduklarını da anlattı.
Eskişehir Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ferah Özkara Yavuz, mahallelerinde çok önemli bir sıkıntılarının olmadığını, genelde sorunları Odunpazarı Belediye Başkanı Kazı Kurt’a ilettiklerini ve çözüldüğünü belirtti. Yavuz, üniversiteli öğrenciler için kültür sanat ve spor anlamında daha da çok şeyler yapılmasının, gençlerin sosyal aktivitelere katılması bakımından önemli olduğunu anlattı.
Muhtar Ferah Özkara Yavuz, geçen yıl 7 bin kişinin katıldığı ve artık geleneksel hale gelen Büyükdere Şenliği bu yıl tekrarlanacağını sözlerine ekledi.