CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Haydar Aras, Çanakkale Savaşı’nda vatan toprağı için can veren 250 bin şehidi ve Atatürk’ü şükran ve minnetle andı.
Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Haydar Aras, konuyla ilgili açıklamasında, “İşgalci devletlere karşı, milletimizin onurunu kurtaran Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de askerlerine ‘Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ emri ile savaşın kaderini değiştirmiştir. Zira Mustafa Kemal’in inanılmaz askeri dehası, General Hamilton’un İngiltere’ye gönderdiği yazıda şu sözlerle anlatılmaktadır. ‘Niçin geriye çekildiğimizi soruyorsunuz, bütün gerçeği tüm açıklığı ile size bildirmek isterim: Çok cesur muharebe eden, iyi sevk ve idare edilen Türk ordusunun ve Albay Mustafa Kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım’ demektedir.
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutlamanın onur ve gururunu milletçe taşıyoruz. Çanakkale zaferinin 100. Yılını kutladığımız bu günde, Çanakkale’de aziz vatan toprağı için canlarını veren ikiyiz elli bin şehidimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü, şükran ve minnetle anıyorum.”