CHP milletvekili adayları Sütlüce, Esentepe ve Yeşiltepe mahallelerinden gelen kadınlarla Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonuyla, beldeevindeki kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltı sonrasında kadınlara seslenen CHP PM Üyesi ve Eskişehir birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Bizi sizlerle buluşturan Tepebaşı’nın gülen yüzü belediye başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu anlatan Prof. Dr. Usluer, şunları kaydetti:
“Çünkü kadın eş, kadın anne, büyükanne ve kadın, hangi yaşta olursa olsun evin dirliğini sağlayan... Derdin büyüğü kadında, Türkiye’de kadın olmak zor, son 13 yıldır Türkiye’de kadın olmak daha da zor, şiddete haksızlığa uğrayan, babası, kardeşi, kocası tarafından namus diye dövülen öldürülen kim? Kadın. Yürekli kadın dostlarım, kadın ve erkek yaratılış olarak eşit değildir ama toplumsal yaşamda kadın ve erkek eşittir, haklar açısından eşittir, kadının fıtratında eşitsizlik, dövülmek yoktur. Ben TBMM’de Eskişehir’deki, kırsaldaki tüm Türkiye’deki kadının sesi olacağıma size söz veriyorum.”
"GÜMBÜR GÜMBÜR SANDIĞA"
Kadınları emekli eşi ya da kızı olduklarına değinen Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “11 milyon emeklinin 8 milyonu maalesef bin liranın altında maaş alıyor, yaşlı yardım aylıkları 145 lira. Biz iktidar yürüyüşünü sizlerle yapan bir parti olarak tüm emeklilere, tüm yoksullara daha iyi yaşam koşulları sağlayacağız, en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak ve yılda 2 kere ikramiye vereceğiz. Bunun kaynağı nedir diye soruyorlar, saraya dökülen paralar cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlara alınan araçlar, uçaklar, helikopterler sizlerin vergisinden çıkmaktadır, ama biz kaynağı bunlara değil sizlere kullanacağız. 7 Haziran’da kadınlar olarak gümbür gümbür sandığa gidelim ve hep birlikte altı oka basalım, sağolun var olun.”
Kahvaltıya katılan kadınlara ve milletvekili adaylarına teşekkür eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kadınlara seslenerek, “Bugüne kadar hükümet vatandaşların isteklerini yerine getirmedi, istediğiniz şeyler yapılmadı, saraylara milyonlar ayırdılar, emekçi için kaynak bulamadılar. Siz hiç duydunuz mu rahmetli Bülent Ecevit’in uçak aldığını? Ecevit Renault araba kullanırdı” dedi.