CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, sanayi bölgesindeki fabrikaları gezerek, çalışanlarla ve fabrika sahipleriyle buluştu.
CHP milletvekili adayları; Prof Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Metin Tomsuk ve Erdal Çakıcıer fabrika işçilerinin ve sahiplerinin sorunlarını dinledi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren işçiler, emekli oldukları halde çalışmak zorunda kaldıklarını, asgari ücretin yetersiz olduğunu dile getirdiler. Paranın alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade eden işçiler, alınan ücretlerin de ev geçindirmek için yetersiz olduğunu söyledi. KOBİ’lerin desteklenmesi ve önünün açılması gerektiğini dile getiren fabrika sahipleri ise, vergilerin yüksekliğinden Eskişehir sanayisinin gerilemesinden şikayet etti. Fabrika sahipleri, “Banka kredileriyle ayakta durup işletmeleri ayakta tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Devletin kredi faizlerini düşürerek, girişimcilere ve sanayicilere kolaylık sağlayacak uygulamalar geliştirmesi gerektiğine değinen fabrika sahipleri, ekonominin kötüye gittiğini ve sorunlara çözüm bulunamazsa çok sayıda fabrikanın kapanma tehlikesi ile yüz yüze geleceğini söylediler.
İŞÇİLERLE ÖĞLE YEMEĞİ
Fabrika işçileri ile birlikte yemek yiyen ve çalışanları dinleyen CHP milletvekili adayları, sonrasında fabrikaları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. CHP’nin işçi ve emekçilere yönelik politikalarını parti programını açıklayarak anlatan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer, aynı zamanda CHP iktidarında KOBİ’lerin önünü açacak ekonomi politikaların hayata geçirileceğine değindi. Prof. Dr. Usluer şöyle konuştu:
“Demokrasiyi rafa kaldırmış, demokrasi bizim için araç demiş bir iktidar var. CHP’nin ise, çok güzel ekonomik temelli bir programı var, bu; çok uzun bir süreçte ve konunun uzmanı kişilerce konunun taraflarıyla birlikte hazırlandı. Yani kredi faizlerini yüzde 80 oranında sileceğiz maddesi, bankacılarla mutabakata vararak söylendi”
CHP EZBER BOZDU, İKTİDAR RAHATSIZ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ezber bozan bir politika hazırladığını ve bunun iktidar partisini rahatsız ettiğini belirten Prof. Dr. Gaye Usluer şunları kaydetti:
“Onlar köprü yapacağız, inşaat yapacağız derken, biz işçiyi, işvereni üzmeden onların sorunlarına odaklanarak bunlara çözüm önerileri getiren bir politika geliştirdik. Esas olarak refahın taban yayılmasını ve hakça paylaşımı önceliyoruz. Dayanışma, özgürlük, demokrasi hukukun üstünlüğü bizim politikamızın temelini oluşturuyor. Bu anlamda sizlerin desteği çok önemli, sağladığınız istihdam ile bir güçsünüz ve bunları topluma anlatmakta sizlere görevler düşüyor.”
CHP’NİN 4 BASAMAKLI MODELİ
CHP milletvekili adaylarının ziyaretini kabul ettikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Usluer, şöyle konuştu:
“İki dönemdir bakan çıkaran bir şehiriz, ama o bakanlar şehre bakmakla yetindi. Türkiye siyasi tarihi boyunca birçok parti gördü, bunların çoğu kaybolup gitti. CHP ise varlığını devam ettiren tek parti. Ailesinin geçimini sağlayamayan halkımız, emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalıyor. Asgari ücret en az bin 500 lira olacak diyoruz. Tüm bunların yapılabilmesi için gerekli olan para 60 milyar lira. Bu rakam Türkiye’nin gelirinin ve üretiminin yaklaşık yüzde 2,5’i. Yani bulunması imkansız bir meblağ değil. Bu proje bir vizyon ve CHP’nin siyasi tercihi. Kanala, saraya, örtülü ödeneğe değil, insana yatırım kısacası. Esas olay önce verimli üretimin sağlanması, sonra gelir dağılımını hakça yapmak. CHP 4 basamaklı bir model geliştirdi, birincisi demokrasinin gereklerini yerine getirmek; hukukun üstünlüğü, yeniden eşitlik ve dayanışmanın getirilmesi. İkincisi verimli üretkenliğin sağlanması. 3’üncüsü üretim sonrasında elde edilen gelirin hakça paylaşılması. Dördüncü ve önemlisi sürekliliği sağlamak.”