CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer "Sandık çevresi sorumluları ve mahalle temsilcileri" eğitimi için Konya’ya giderek çalışmalarda bulundu.
CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden ve partililerle buluşan Prof. Dr. Usluer, yaptığı basın açıklamasında, "İnsan yaratılmışların en şereflisidir" düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana’nın şehrine gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Usluer, "Süresi 10 yılı aşan iktidar partileri baskın partilerdir. Bu partiler seçimle iş başına gelirler, ancak iktidarda kalış süreçleri uzadığında toplumsal baskı yoluyla iktidarlarını devam ettirirler. AKP bir baskın partidir. Toplumu bizden olanlar, olmayanlar, bize oy verenler ve vermeyenler olmak üzere bölmüştür. Adeta toplumun içinde düşman cepheler oluşturmuştur. Kalkınan değil, büyüyen Türkiye diyerek yola çıkmışlar, Türkiye’nin büyümesini yüzde 5’lerden yüzde 1.7’e geriletmişlerdir. Sadece kendi refahlarını oluşturmuşlar, toplumun tamamının refahını unutmuşlardır. TÜİK’in Şubat 2015 rakamlarına göre işsizlik yüzde 10.2 olup, genç işsizliği yüzde 20.2’dir. Türkiye’de 5 milyon 690 bin genç işsizdir. Yine TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de 3.1 milyon kişi mevsimlik işçidir. Mevsimlik işçilerin aldıkları ücret cinsiyete göre değişmekte, çapalama için erkekler günlük 46 Türk Lirası, kadınlar ise 36 Türk Lirası almaktadır. İş güvenliği olmayan, sigortasız çalıştırılan bu kişilerin vebali AKP hükümetine aittir. Kadınları hiçleyen, kadın emeğini görmezden gelen ve kadını evin içine hapseden zihniyet AKP zihniyetidir"dedi.
İŞSİZLİĞE SON VERECEĞİZ
CHP olarak ülkeyi tüketen değil, üreten Türkiye’ye değiştireceklerini kaydeden Usluer, işsizliğe son vereceklerinin altını çizdi. Kadın ve erkeğin emeğinin karşılığını alacağını belirten Usluer, "Kimseyi dışlamayacağız, vatandaşlarımızı ötekileştirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
120 bin öğrencinin yaşadığı Konya’nın bir üniversite, öğrenci kenti olduğuna da dikkati çeken Usluer, rektörlük seçimlerine de değinerek, her fırsatta sandıktan çıktık, AK Parti’nin üniversitelerde rektörlük seçimlerinde birinci olanları atamayarak öğretim üyelerinin iradelerine karşı geldiğini iddia ederek, "İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin iradeleri sandığa yansımıştır, seçimlerde birinci gelen Prof. Dr. Raşit Tukel’i atamalarını bekliyoruz. 7 Haziran 2015’te tüm vatandaşları oy kullanmaya ve AKP’yi sandığa geri göndermeye davet ediyorum" diye konuştu.
Sözlerini Hz. Mevlana’nın "Ne olursan ol, yine gel" sözleriyle bitiren Prof. Usluer, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odasında partililere seçim çalışmalarına yönelik eğitimi verdikten sonra şehirden ayrıldı.