CHP Eskişehir milletvekili adayları As Ecza Deposu Eskişehir Şube Müdürü Mustafa Ekerel ve çalışanlar ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Buluşmaya milletvekili adaylarının yanı sıra Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı.
Eskişehir, Kütahya, Bilecik’in bölge deposu olduklarını ifade eden Şube Müdürü Mustafa Ekerel, tüm Türkiye’ye hizmet verdiklerini söyledi. Taban fiyat uygulamasının ilk önce kendilerini ilgilendirdiğini dile getiren Ekerel, sağlıkta yaşanan tüm sorunların kendilerini de etkilediğini söyledi. CHP PM üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer ise, “Sağlık bir ekip işi hekimler, eczacılar hemşireler ebeler ve tüm yardımcı sağlık personeli var sizler de bu sağlık sisteminin bir parçasısınız, dolayısıyla bu alanda yaşanan sorunlar sizi de etkiliyor sorunlarımız ortak” diye konuştu.
BİR DOKUN BİN AH İŞİT
Eczacı Mukaddes Harmancı, ilaçta katkı payı sorununa değinerek; “13 sene önce vatandaş, ilaçların yüzde 15-20’sini ödüyordu, şimdi ise vatandaş neredeyse yüzde 50’sini 60’ını cebinden karşılıyor” dedi.
Üç ilaçtan sonra her ilaç için vatandaşın 1 lira ödediğini anlatan Prof. Dr. Usluer, “Eş değer ilaçların tamamının ek parası vatandaşın cebinden çıkıyor, en ucuzunu devlet ödüyor, bu ilaçlar da orijinal olmadığı için işlevini tam olarak yerine getiremiyor, tansiyonu, ateşi düşürmüyor bu ilaçlar, dolayısıyla güvenilir değiller” şeklinde konuştu.
Kendisinin de bir sağlıkçı olarak sorunları çok iyi bildiğini belirten Prof. Dr. Gaye Usluer, “Sağlık alanında bir dokun bin ah işit, son olarak yeşil saha projesi oluşturdular, acil ve yoğun bakıma gidecek hastalar, özel hastaneye bile gitseler bunlardan para alınmıyordu, şimdi ise; hastanelerdeki yoğunluğu bahane göstererek, yeşil alan oluşturdular ve bu hastaneler yeşil alana dahil edildi, şimdi acil ve yoğun bakım durumu olsa bile özel hastanelere gidilince para ödenmeye başlandı” ifadelerini kullandı.
1 KERE DE OLSA BİZE YETKİ VERİN
Seçimlere giderken bir iktidar partisi olarak yola çıktıklarını aktaran Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, şöyle konuştu:
“Bu nedenle seçim vaadi ile değil, bir hükümet programı ile yola çıktık. 13 yıldır bir iktidar var, dünyada da 10 yılı aşkın iktidarlar, baskın iktidarlar olarak tanımlanır, bir iktidar körlüğü oluşur. Türkiye’nin tüm katmanları için ortak sorun ekonomidir. İşsizlik önemli bir sorun, 6 milyon 380 bin işsiz var, resmi rakamlara göre; işsizlik yüzde 10 civarında genç işsizlerle birlikte bu oran yüzde 20’yi buluyor, yani 5 kişiden 1’i işsiz. Bizim seçim bildirgemizde açıkladığımız maddelerden sonra bize kaynak sorusu soruldu sürekli, kaynak çok, önemli olan Türkiye’nin mevcut kaynaklarının doğru alana yayılması. 7 Haziran’da bir tane fire vermeden oy kullanın, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun bir defalığına mahsus, 4 yıllığına hedeflerimizi yapmak için bize yetki verin, yapamazsan da yine bizden hesap sorun.”