Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin ev sahipliği ile gerçekleştirilen ‘Dünya Ağaç Günü’ etkinliklerinin kapanış seremonisi yapıldı.
Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılan kapanış merasimine, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uluslararası Ahşap Kültür Vakfı Başkanı Howerd Rosen, Ormancılık Araştırma Organizasyonları Uluslararası Birliği adına Andrew Wong Phil, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Eskişehir milletvekili aday adayı Gaye Usluer ve etkinliğe katılan sanatçılarla vatandaşlar katıldı.
Etkinlik, Yunus Emre Kültür Merkezi Sanat Topluğuna bağlı müzik grubu tarafından verilen dinleti ile başladı. Gelen misafirler zaman zaman grubun seslendirdiği eserlere alkışla eşlik etti.
Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, farklı ülkelerden gelen sanatçılarla uyum içinde güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yaklaşık 60 farklı ülkeden gelen misafirlerin Türk kültürünü öğrendiğini belirten Kurt, “Bu etkinlik sayesinde siz de Türk kültürünü, samimiyetini ve misafirperverliğini gördünüz. Bizler de burada farklı ülkelerin sanatçılarını tanımak ve kültürlerini öğrenme fırsatı bulduk. Bizler dostluk ve kardeşlik içinde bu etkinliği gerçekleştirdik. Buradan ayrılma vakti geldi. Ben ümit ediyorum ki, burada öğrendiğiniz, gördüğünüz güzellikleri ülkenizde anlatacaksınız. Eskişehir’e gelerek bu güzel etkinlikte yer aldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından etkinlikte yaptıkları ürünlerle başarı sağlayan sanatçılara ödülleri verildi.